Menu
0 emne(r) Kr. 0,00
0

Havekalender året rundt

Januar

Klip kviste til podning

Hvis du påtænker at pode dine træer i marts/april, skal podekvistene afklippes i januar.

Pak kvistene ind i en avis og grav dem ned i jorden, hvis denne ikke er frossen. Så kan de holde sig, indtil de skal bruges. Hvis jorden er frossen, kan kvistene lægges i køleskabet, til jorden igen er tøet op.

Læs mere...

Marts

Forår i luften

I marts er der forår i luften, dog kan det stadig være koldt og frost. Men fuglene er begyndt at kvidre og vintergækker og erantis er i fuldt flor. 

Marts giver anledning til beskæring af buske og træer, til at fjerne mosdannelse i græsplænen og til at klargøre køkkenhaven. Dog skal man have tålmodighed med et par ting pga. frosten.

Læs mere...

April

Slå græsset

I april begynder det hele rigtigt at spire. I denne måned er det en god idé at gøde alle bede og græsarealer, hvis du ikke allerede er begyndt på det i slutningen af marts.

Det er også tid til at slå græsplænen for første gang, men slå den først, når græsset er begyndt at gro. Første gang må klippehøjden godt være på 3-5 cm, så græsset får en chance for at vokse en smule, inden klippehøjden sættes ned til ca. 2 cm resten af foråret og sommeren. 

Læs mere...

Maj

Jagt ukrudtet

Fang ukrudtet så snart det kommer op af jorden. Sommer bliver lettere, hvis det tages på forhånd. Mælkebøtter og tidsler kan også klares i samme ombæring. Nye haveprojekter kan med fordel klares i maj.

Maj er den perfekte måned til at plante nye blomster i haven. Det er bedst at plante nye blomster og planter, når solen ikke står direkte på haven og bager, vælg derfor gråvejrdagene til de nye haveprojekter.

Læs mere...

September

Oprydning

September er lig med plantetid og oprydning. Plant, del og flyt stauder, læg blomsterløg, plant roser, frugttræer og hvidløg.

Blomsterløg lagt i september giver flotte forårsblomster. Frostfølsomme vækster sættes ind, og kirsebær, blomme og valnød beskæres.

Læs mere...

Oktober

Luft til plænen

Gør hele haven klar til vinter. Riv græsplænen igennem og komposter alt dødt materiale og luft plænen med en plænelufter. Klip roser ned og dæk det nederste af grenene med kompost, spagnum eller gran.

November

Pas på frosten

I november forberedes haven til vinteren inden frosten for alvor sætter ind. Sørg for at rive nedfaldne blade sammen, så græsplænen kan få luft. Brug evt. bladene som kompost eller dække til roserne.