Menu
0 emne(r) Kr. 0,00
0

Maj

Jagt ukrudtet

Fang ukrudtet så snart det kommer op af jorden. Sommer bliver lettere, hvis det tages på forhånd. Mælkebøtter og tidsler kan også klares i samme ombæring. Nye haveprojekter kan med fordel klares i maj.

Maj er den perfekte måned til at plante nye blomster i haven. Det er bedst at plante nye blomster og planter, når solen ikke står direkte på haven og bager, vælg derfor gråvejrdagene til de nye haveprojekter.

Krukker 200 Rodondendron 200 Have 200

Det er vigtigt stadig at sørge for, at både nye og gamle planter samt græsplænen har nok gødning. Alternativt kan der bruges kompost omkring buske og træer samt hække, der er veletablererede. Til krukker på terrassen eller i forhaven kan vi anbefale flydende Grokraft.

Hvis der er risiko for nattefrost, kan især nye sommerblomster og vækster i køkkenhaven dø. Det kan være en god idé at sætte disse planter ind i drivhuset om natten, hvis det er muligt.

Egen avl af agurker i drivhuset er lækkert, men pas på med at sætte dem for tidligt ud. Temperaturen om natten skal være over 15 grader for, at agurkerne kan overleve.

Maj kan bestemt også være en dejlig varm og mild forårsmåned, hvor det næsten føles som om, at det allerede er sommer. Hvis det er tilfældet, og jorden er tør, bør den vandes jævnligt. Jorden skal hele tiden være fugtig for, at planterne har mulighed for at danne et stort rodnet for bedre overlevelse.